Nynke Hoekstra: ‘Argonaut van de maand februari’

By 26 februari 2022De Argonaut

Argo kent veel verschillende leden, van fanatieke roeiers tot actieve commissieleden en 24-7 inzetbare bestuursleden. Deze maand zetten we een Argonaut in het zonnetje die van alle markten thuis is: Nynke Hoekstra. Benieuwd hoe de penningmeester van Bestuur Van der Kolk zich heeft ingezet en nog steeds inzet voor de W.S.R.? Lees dan ons interview met Nynke!

Nynke is in 2017 lid geworden van de W.S.R. In haar eerste jaar deed ze het rustig aan. Naast competitie roeien met haar ploeg Paramariboot, had Nynke in het eerste jaar met haar nieuwe studie, nieuwe huis en ook nog een volleybalcarrière bij WaHo wel genoeg indrukken. In haar tweede jaar ging Nynke bij de NasCie, een uitstekende keuze voor iemand die erg van koken houdt. Later is ze ook nog voorzitter geweest van deze (qua ledenaantal) grootste commissie van de Vereeniging. Verder heeft Nynke meegeholpen met het organiseren van het Gala in 2018 als lid van de GalaCie.

In 2020 bekleedde Nynke de functie van penningmeester in Bestuur Van der Kolk. Het bestuursjaar van Nynke was uniek. Net zoals de rest van de wereld was Argo volledig in de ban van de pandemie. Hierdoor moest Nynke samen met haar mede-bestuursleden de maatregelen navigeren om toch een mooi en sportief jaar voor alle Argonauten te realiseren. Hoewel haar bestuursjaar beperkt werd door de omstandigheden, heeft Nynke erg genoten van haar bestuursavontuur. Zo had ze er niet aan moeten denken om in het academisch jaar van 2020/2021 te moeten studeren. Als bestuurslid had ze altijd wat te doen en keek ze niet constant naar de vier muren van haar studentenkamer. “Een van de leukste dingen van het bestuur vond ik dat je zo veel contact had met verschillende leden. Als bestuurder sta je niet boven de vereniging, maar probeer je, samen met de leden, het meeste uit de vereniging te halen”.

Maar ook na haar bestuursjaar bleef Nynke een A-lid. Zo werd ze al rond het einde van haar bestuursjaar erin ‘geluisd’ om lid te worden van de KampCommissie ’21. Een commissie die ze erg belangrijk vindt, zeker gezien de omstandigheden van de afgelopen 2 jaar. De tradities en algehele cultuur van de Vereeniging moeten ondanks de pandemie niet verloren gaan, volgens Nynke. Ook zit Nynke in de commissie die roeiclinics helpt organiseren. Bij deze clinics maken bedrijven en andere organisaties kennis met de roeisport en de Vereeniging. Met de renovatie van de kantine en keuken die gestart is in het bestuursjaar van bestuur Van der Kolk was het doel om Argo te professionaliseren. Dit maakt Argo aantrekkelijker voor externe bedrijven om bijvoorbeeld zo’n roeiclinic te komen volgen. Daarnaast vinden leden het gewoon heel leuk om deze clinics te geven en te organiseren en Argo verdient er ook nog aan. Dit geld kan weer geïnvesteerd worden in nieuwe ondernemingen. Een ware winst-winst situatie dus!  

Sinds de eerste Argo-Skireis in 2019 is Nynke altijd bij het gezamenlijk wintersporten. In het eerste jaar was ze gewoon vakantieganger en in de drie jaren erop was ze betrokken bij de organisatie. Zo was ze lid van de SkiCie in 2020 en 2022 en was ze het begeleidende bestuurslid voor de SkiCie 2021 die overigens wegens corona niet doorging. Hét grote verschil tussen de twee verschillende reizen die Nynke heeft georganiseerd was onvermijdelijk de onzekerheid van de pandemie. Een reis organiseren is een uitdaging genoeg, maar een reis organiseren die elk moment geannuleerd kan worden voegt een extra bron van spanning toe aan de coördinatie van de ski-reis. Maar toch: toen de reis eenmaal onderweg was en Nynke en de rest van de SkiCie opgelucht in Italië waren aangekomen konden ze echt genieten van zowel de ski als de après-ski! Als tip voor de volgende SkiCie had Nynke nog: misschien niet elke dag feesten tot laat, da’s best vermoeiend.

Al met al heeft Nynke een Argo-loopbaan waar sjaars alleen van kunnen dromen. Al weet ze dat ze tegen het einde van haar Argoleven aanloopt, ze is niet van plan haar betrokkenheid als een brandende kaars uit te laten doven. Zo zal ze nog steeds actief lid zijn van meerdere commissies en zoals vanouds prominent lid zijn op en rond de W.S.R.