Voorbeschouwing ARB

By 30 mei 2019Wedstrijdroeiers

Terwijl dit weekend veel mensen in het water verkoeling zullen zoeken voor de verwachte hoge temperaturen, reist onze wedstrijdgroep voor de laatste keer richting het Amsterdamse Bos voor de ARB wedstrijden. Met twee volle botenwagens en maar liefst 32 inschrijvingen zal er genoeg groen te vinden zijn op de Bosbaan. We naderen de climax van dit roeiseizoen en onze ploegen zullen gebrand zijn om de eerste van 3 wedstrijden in 5 weken een goed resultaat te halen.

In de eerstejaarsvloot zal Eerstejaars Licht voor het eerst in twee keer een 4+ starten in het nieuwe LHEj4+ veld. Naast de interne competitie tussen deze twee boten is ook interessant om te zien hoe deze jongens het ‘vier-metten’ onder de knie hebben gekregen in de afgelopen twee weken. De Eerstejaars Lichte Dames zullen zich willen revancheren in het klassement voor de Westelijke, terwijl Eerstejaars Zwaar na hun 4e plek op de Westelijke de weg naar boven in dit klassement gevonden heeft. Nieuwsgierig zijn wij ook naar de nieuwe opstellingen en wisselingen tussen de acht en de vier bij de Eerstejaars Dames: Zullen deze goed uitpakken op het naar verwachting pijlsnelle water van dit weekend?

Vooral op de zaterdag, met een aardige wind mee en wat meer opgewarmd water aan het eind van het seizoen zullen er naar verwachting zeer snelle tijden gevaren worden. Of het recordweer is moet nog blijken, maar zeker is wel dat veel van onze roeiers in de gevorderde en elitevelden er alles aan zullen doen om zo snel mogelijk over de baan te knallen. Marten en Reinder zullen proberen hun voorsprong in het Development 2x-klassement verder uit te bouwen. Ook kijken wij uit naar de nieuwe 2x bij Middengroep Licht met Koen en Chris, terwijl met Luuk, Leander, Tijmen, Carolien, Aranka en Pauline ook de skiffvelden goed bezet zijn met het Argo-groen. Carolien gaat tevens van start in combinatie met Theta, een combi die al eerder erg succesvol bleek op de Westelijke Regatta.

Met de zoals eerstgenoemde 32 inschrijvingen is het makkelijk om ploegen over te slaan. Volg daarom hoe al onze ploegen het doen via deze link en hou onze sociale media kanalen in de gaten voor alle overwinningen dit weekend!