Voorbeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden 2022

By 4 november 2022ANS, Evenementen

Het weer is aan het omslaan en dat betekent maar één ding: de ANS is aanstaande. Deze fantastische mooie wedstrijd zal aankomend weekend verroeid gaan worden op ons eigen Havenkanaal. De wedstrijd kenmerkt zich om een aantal dingen: het slechte weer, WC’s die vol lopen, de prachtige keerboei en natuurlijke het spectaculaire feest. De ANS commissie is hier al een half jaar mee bezig om het in goede lijnen te laten verlopen. En door hun erg goede voorbereiding zal het weer een waar spektakel worden. Lees hier verder over welke boten jullie kunnen komen aanmoedigen!

Met gepaste trots kan ik jullie mededelen dat er maar liefst 12 inschrijvingen vanuit Argo zijn. Vooral het damesch dubbeltwee veld en het heeren ervaren vier met veld ligt vol met Argo boten. Op zaterdag zullen deze allemaal verschijnen, beginnend met Merel en Kim in de dubbeltwee. Na hun prachtige tweede plek in het dubbelvier klassement willen ze ook een gooi doen naar een dubbeltwee taart. Daarna is het aan de heren van MGC 1. U ziet het goed: MGC heeft maar liefst twee boten ingeschreven, waarvoor hulde! De eerste boot zal in poule 1 iedereen laten zien hoe je met lange halen snel thuis bent. Verder starten in hun blok ook de dames dubbeltwee poule 2. Hierin hebben we twee ploegen die meedoen. De eerste zijn Willemijn en Meike die er alles aan gaan doen om poule 2 compleet aan te vegen en zo hun najaarsbokaal goed af te sluiten. Ook Ashley en Rosa gaan het dubbeltwee leven proeven. En in poule 2 van de ervaren heren vier met veld zitten maar liefst 4 Argo ploegen, wat de kansen alleen maar vergroot op een taart. De eerste heren die het strijdtoneel zullen betreden zijn de Boegbeelden. Van de Knorrensteijn weten we nog hoe zij met keerboeien zijn, dus ik verwacht dat de Adrie volgende week weer een klusje heeft. Dan hebben we ook nog de terugspetter jongens die met een compleet nieuwe opstelling alles er aan gaan doen om hun tweede taart binnen te slepen. Niet veel later is het de beurt aan de Argorillas die graag hun naam willen herstellen na de afgelopen keer met de keerboei. En als laatste zijn de heren van MGC 2 die het kanaal gaan omploegen. Deze heren zijn er op gebrand om hun eerste boot te verslaan.

Op de zondag zal er een rustigere dag zijn, wat alleen maar fijn is voor de feestgangers. Zondag zullen er vanuit Argo drie ploegen aantreden. V6 gaat wellicht wat brakjes hun seizoen afronden, maar ik koester de positieve verwachting dat ze dit heel goed gaan doen. Dan mogen ook Jelle en Mats hun laatste wedstrijd verroeien. Nadat zij een goede voorbereiding hebben gehad bij de Asopos, mogen ze het nu laten zien op ons eigen kanaal. Aan wedstrijdervaring in de afgelopen maanden kan het in ieder geval niet liggen. De laatste ploeg zal Overvloed zijn. Ook zij willen hun seizoen goed afsluiten en deze keer zijn ze niet in ondervloed, dus dat kan alleen maar een goed resultaat worden. Kom allen aankomend weekend naar de WSR om alle ploegen aan te moedigen. En vergeet vooral niet aanwezig te zijn bij het ANS feest, want met windkracht XV zal het dak er af gaan!

Uw Competitie Commissaris