Voorbeschouwing HOT – stuurboord bokaal van start!

By 21 maart 2019Evenementen

Alhoewel het aan het weer nog niet te zien is, staat de lente alweer op de stoep. Dit betekent maar één ding voor competitieroeiend Nederland: de HNOT komt er aan! Nou ja, niet dus, aangezien de wedstrijd vanaf dit jaar de naam HOT draagt, maar goed, er kan geroeid gaan worden! Deze wedstrijd, verroeid op het Wilhelminakanaal bij Vidar, Hilvarenbeek, is de eerste wedstrijd voor de roeiers van de Stuurboordbokaal. 2019 zal het tweede jaar zijn waarin de eerstejaars competitieroeiers onderverdeeld zijn in twee verschillende bokalen. De Bakboordbokaal zal 30 en 31 maart van start gaan op de Aegir Lentesprint. Maar eerst dit weekend het Heineken Openings-Toernooi.

Op de zaterdag hebben 4 eerstejaars dames- en 1 herenploeg het voorrecht om de HOT af te trappen. Kort daarna mogen 3 tweedejaars herenploegen aan de bak om een mooi begin van hun Vlietbokaal te bewerkstelligen in het 4+ veld. Ook konden zowel de HTopC4 als de DTopC4 niet wachten tot hun eerste Klassementswedstrijd op de Aegir Lentesprint, dus komen zij naar Vidar gereisd om alvast een voorproefje te nemen. Op Vidar ontbreekt het ook nooit aan gezelligheid langs de kant. Het zal ongetwijfeld weer zwart zien van de mensen die ultiem genieten van een heerlijk dagje roeispektakel, lentezon en een drankje of twee.

Na weer een beetje op kracht te zijn gekomen in een tent of jungalow zal ’s avonds Safaripark Beekse Bergen leeglopen, want iedereen weet hoe laat het is: tijd voor het paalfeest! Het feest dat zijn gelijke niet kent zal vast de oorsprong zijn van vele verhalen die nog lang zullen rondcirculeren.

Nadat iedereen genoten heeft van een goede nachtrust, is het zondag weer tijd om te doen waar heel Nederland voor naar Vidar toekomt. De overige eerstejaars ploegen zijn al weer vroeg aan de beurt en mogen proberen hun C4+’en sneller over de eindstreep te trappen dan hun voorgangers dat zaterdag deden. Ook zal er een ware armada aan Dames gladde vieren het water op gaan. Deze 6 ploegen zullen ongetwijfeld een prachtige onderlinge strijd tentoonstellen.

Hoewel de meerderejaars ploegen goed genoeg moeten presteren om een finale te bereiken, staat er voor de stuurboordbokaal roeiers gegarandeerd een finale op het programma op zondagmiddag. Het weekend zal dus afgesloten worden door onze roeiers naar de overwinning te schreeuwen, want wij verwachten natuurlijk allemaal dat Argo de HOT zal winnen!