Voorbeschouwing NK indoorroeien 2019

By 6 december 2019Evenementen

Op een steenworpafstand van de Bosbaan vindt aankomende zaterdag het heuglijke jaarlijks partijtje kettingtrekken plaats in de lokale gemeentesporthal van Amsterdam-Zuid. De Wageningsche equipe is goed vertegenwoordigd in vele verschillende velden. Uit voorzorg heeft uw materiaalcommissaris de leverancier van de ergometers gebeld om te melden dat de schroeven stevig aangedraaid mogen worden, gezien de verwachting bestaat dat Argonauten de apparaten eens flink uit elkaar zullen trekken.
Maar wie vertegenwoordigen er allemaal Geldersch Hoop en Glorie op het NKIR? Hierbij een overzicht gemeld door uw roeicommissarissen.

Een kleine, doch fanatieke middengroep zal deelnemen. De prestaties mogen niet onderschat worden. De twee meiden van de MGLD-selectie hebben afgelopen najaar al veel moois laten zien. Zo werden er goede resultaten neergezet in de skiffs op de Cottwich in Almelo en de Tromp in Hilversum. Ook de combiboot op de Novembervieren was een succes. Deze dames gaan zeker wat laten zien!
Met hoge verwachtingen kijken wij uit naar het moment dat Kees Sevenhuijsen de roei-arena betreedt. Deze Minerva-roeier streed dapper tijdens de Hel van het Noorden en zette daar een mooie prestatie neer en de verwachting bestaat dat hij dit ook laat zien tijdens de gortdroge Hel van de Hoofdstad.

Waar wij met zelfverzekerde spanning naar uitkijken zijn de eerstejaarsselecties. Na maanden stevige pompsessies op de Rijn, honderden kilometers op de ergometer en gewichten tillen tijdens de zaaltrainingen, maken de dames en heren de eerste stapjes in de wedstrijdwereld. Waar eerder genoemde deelnemers uit de middengroepen een persoonlijke 2K afleggen, zullen de eerstejaarsploegen gezamenlijk een 2K afleggen en de doorgekomen streeftijden smaken naar meer, kan uw wedstrijdcommissaris u wel vertellen. Bovendien wordt u op uw wenken bedient: maar liefst vijf eerstejaarsploegen zullen deelnemen aan het NK. De zware heren zullen zelfs met een acht én een vier aankomen zetten, wat een groot kettingtrekgeweld zal worden. Maar ook de kleinere selectie van de viertjes van EJLD en EJL kunnen hoog in hun veld eindigen. Met blijde verwachting kijken wij ook uit naar de prestatie die EJD’20 neer gaat zetten waar een van de meiden zelfs kans maakt de allersnelste van de 144 deelnemers te worden.

Naast de wedstrijdsectie zal onze mooie W.S.R. ook een delegatie competitieroeiers naar het NK kettingtrekken sturen. De TopC4-selecties sturen beide twee boten naar het slagveld om te kijken of ze de stunt van de Damesch TopC4 van vorig jaar kunnen herhalen, namelijk het winnen in het Club4-veld! Beide selecties hebben een boot met een streeftijd waar uw competitiecommissaris het warm van krijgt, dus wij zijn zeer benieuwd naar het spektakel dat deze eerstejaars zullen neerzetten. Ook sturen wij nog twee clubboten naar het NKIR, namelijk de Heeren Club4 en de Damesch Club8. De heren zullen het moeten opnemen tegen de TopC4-selectie en wij zullen zien of de ervaring die zij hebben hen een streepje voor zal geven. De dames hebben op het water tijdens de Asopos Najaars Wedstrijden al laten zien dat ze kunnen winnen. Ergometers drijven echter nog steeds niet en wij zijn heel benieuwd hoe ze het op een ergometer zullen doen, wanneer ze gezamenlijk de majestueuze 2 kilometer afleggen.
Kortom, dit zijn momenten die u niet mag missen! Met een grote groep aan roeiers, coaches en bestuursleden zal er zaterdag naar de hoofdstad worden afgereisd. Graag zien wij u tussen het gebulder op de tribunes de Argonauten net zo hard aanmoedigen als de roeiers op de voetenborden zullen staan.
Argo wint het NKIR!

Met groene groet,
Uw Roeicommissarissen