Wedstrijdverslag 24e Cottwich Almelo Regatta

By 20 september 2019Wedstrijdverslagen

Afgelopen zondag vertrok een deel van de selectie van de middengroepen naar een bekende trainingslocatie van Argo voor de 24eCottwich Almelo Regatta: een burgerwedstrijd van 5 km op een nagenoeg recht kanaal.
De eerste boten van de W.S.R. waren twee 4+-en van de selectie voor middengroep licht, die in hun veld de strijd tegen elkaar voerden. Met een verschil van veertien seconden wonnen Dick Scholtus, Kees Schaart, Luwe Groot, Thomas Janssen, gestuurd door Anne Walters van de andere lichte viermet.
Al snel daarna kwamen Luuk Achterberg samen met het nieuwe lid uit Noorwegen Jesper Rorvig in de dubbeltwee. Een prima tijd werd neergezet, maar helaas waren er twee vlugge Duitsers net wat sneller richting de eindstreep gevaren.
Vervolgens kwamen Irene Slits en Julia Suijs in een skiff over de meet. Na vorig jaar vaak in een dubbeltwee te zijn ingestapt, hadden deze dames al wat ervaring met kleine nummers. De concurrenten waren echter een koppie groter dan onze lichte dames, die zich daar gelukkig niet gek door lieten maken. Een zeer goed leermoment was deze wedstrijd voor hen.

Terwijl uw materiaal- en wedstrijdcommissaris grondig het brede scala aan overheerlijke Almelose appeltaarten inspecteerden, voer de rest van middengroep licht naar de start van het tweede blok. En dat was er eentje van de overwinningen. Allereerst kwamen Tom Bachmann en Norwin Zuidema in de 2- met de snelste tijd binnen. Met een goed gevoel van de race kwamen zij van het water af.
Bij de lichte skiffeurs voerden vooral Argnouten Koen Draijer, Joren Satter en Leander Gall een verbeten strijd tegen elkaar om de overwinning. Laatstgenoemde ging in Almelo met de Flippo naar huis.
De laatste Argoboot over de Twentse eindstreep was de reünistenboot van afgelopen European Universities Rowing Championship. Carolien Tigelaar en Marten Breeuwer waren erop gebrand het baanrecord van het elite mix 2x-veld te verbreken. Wat hen zeker, zelfs met tegenwind over de gehele afstand, gelukt is door 19 seconden van het record af te halen!

Kortom, een zeer geslaagd weekend voor de middengroepers in Almelo. Met een goed gevoel van de races, een vol buikje van de appeltaarten en met nog meer zin in de wedstrijden die gaan komen verliet de W.S.R. Argo Twente om de komende tijd in Wageningen weer volop te trainen.